Google One AI Prémium Csomag: A Gemini Advanced Megérkezett

2024. February 13. by Bíró Gábor

A Google bemutatta a legújabb AI szolgáltatását, a Gemini Advancedet, amely a Google One AI Prémium Csomag részeként globálisan több mint 150 országban érhető el, kódolás és kreatív együttműködés terén kiemelkedő képességekkel.

A Gemini Advanced hivatalosan is megjelent és már elérhető a Google új Google One AI Prémium Csomagjának részeként. Ez a szolgáltatás több mint 150 országban és területen érhető el angol nyelven, tervek szerint később további nyelvekre is kiterjesztik. A Gemini Advanced a Gemini Ultra 1.0 modellt használja, amelyet "sokkal képesebbnek" tartanak olyan feladatokra, mint a kódolás, logikai gondolkodás, részletes utasítások követése és a kreatív együttműködés.

A Google One AI Prémium Csomag, amely tartalmazza a Gemini Advancedet, havi 19,99 dollárba kerül, és két hónapos ingyenes próbaidőszakkal indul. A csomagra előfizetők megkapják a meglévő Google One Prémium csomag előnyeit, beleértve a 2 TB tárhelyet, és hamarosan a Gemini-t különböző Google Workspace termékekben is használhatják, mint a Gmail, Docs, Slides, Sheets és továbbiak.

A Gemini Advanced elérhető mind Android, mind iOS eszközökön. Az Android felhasználók egy új dedikált alkalmazáson keresztül férhetnek hozzá a Gemini-hez, míg az iOS felhasználók a következő hetekben a Google alkalmazáson keresztül használhatják a Gemini-t. A szolgáltatás kezdetben az Egyesült Államokban érhető el angol nyelven, és a következő hetekben teljes mértékben elérhetővé válik, tervek szerint további helyszínekre és nyelvekre is kiterjesztik, beleértve a japánt és a koreait.

A Google hangsúlyozta, hogy kiterjedt bizalomra és biztonságra vonatkozó ellenőrzéseket végeztek, beleértve a külső "red-teaming" tevékenységeket is, hogy megelőzzék az olyan problémákat, mint az nem biztonságos tartalom vagy az elfogultság a Gemini Advanced indítása előtt. A vállalat felelősségteljes megközelítést alkalmazott ennek a technológiának a bevezetése során, összhangban az AI-elvárásaival.