Mesterséges intelligencia

Blackwell szuper AI chip az Nvidia -tól

Az új Blackwell GPU-val felszerelt platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy akár billió paraméteres AI modelleket építsenek és futtassanak, így áttöréseket érve el számos területen, mint az adatfeldolgozás, mérnöki szimuláció, elektronikus tervezés automatizálása, számítógéppel segített gyógyszertervezés, kvantumszámítás és generatív AI.

Nyílt forráskódú lett a Grok LLM

Az xAI bejelentette, hogy nyílt forráskódúvá tette a Grok-1 nyelvi modelljét, ezzel követve Elon Musk azon szándékát, hogy a Grok-ot mindenki számára hozzáférhetővé tegye, és ezzel demokratizálja az előrehaladott AI technológiákhoz való hozzáférést.

Az OpenAi után a Mistral a Microsoft célkeresztjében

A techóriás a francia Mistral AI startup céggel fogott össze, hogy nagy nyelvi modelleket és AI eszközöket tegyen elérhetővé az Azure platformon. A partnerség részeként a Microsoft kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Mistral AI-ban, és 2,1 milliárd dolláros befektetést hajt végre a cég fejlesztésére.

Elon Musk beperli az OpenAI-t az alapelvei megsértése miatt

Elon Musk pert indított az OpenAI mesterséges intelligencia kutatóintézet ellen, azzal vádolva a céget, hogy a haszonnal szemben az emberiség javát háttérbe szorította. A Microsoft-tal kötött partnerséget kifogásolja, és az OpenAI eredeti, open-source küldetéséhez való visszatérést szorgalmazza.

Gemma a Google open source modellje

A Google bemutatta a Gemma nevű új open-source mesterséges intelligencia modellcsaládját. A Gemma modellek a Google zászlóshajójának számító Gemini modellekkel azonos kutatáson és technológián alapulnak, így kínálva egy state of the art elérhető alternatívát fejlesztőknek és kutatóknak.

Stable Diffusion 3

A Stability AI hivatalosan is bejelentette a Stable Diffusion 3 megjelenését, amely jelentős előrelépést jelent a szövegből képet generáló mesterséges intelligencia modellek területén.

A 7 technológiai óriás dominanciája

A "Magnificent 7", azaz a hét amerikai technológiai óriás - Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia és Tesla - nyeresége mostanra szinte minden országét meghaladja a világon.

A Softbank szeretne meghatározóvá válni az AI áramkörök gyártásában

A mesterséges intelligencia AI chip piacának exponenciális növekedése új kihívásokat és lehetőségeket teremt a befektetők és technológiai vállalatok számára. A SoftBank, mint befektetési óriás, stratégiai átrendeződésen megy keresztül, aminek középpontjában az AI áll, és ahhoz kapcsolódva az Arm chip tervező cég által kínált potenciál kiaknázása.

Sora, új AI modell a szövegből videók készítésére

Az OpenAI új fejlesztése, a Sora, egy AI modell, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges utasítások alapján videókat hozzanak létre.

Még mindig jelentősen nő az Nvidia értéke

Az Nvidia piaci értékének hat héten belüli 500 milliárd dolláros növekedése 1,7 billió dollárra emelte az értékét, megközelítve az Amazon és az Alphabet piaci pozícióját, és ígéretes jövőt vetít elő a technológiai iparban.

Meta bemutatja a Code Llama 70B-t: Az OpenAI GPT-4 kihívóját az AI-kódolási arénában

A Meta legújabb kódgeneráló AI-modellje, a Code Llama 70B, piacra lép az OpenAI GPT-4 ellenfeleként, magasabb pontosságot és fejlett programozási képességeket kínálva.

Google One AI Prémium Csomag: A Gemini Advanced Megérkezett

A Google bemutatta a legújabb AI szolgáltatását, a Gemini Advancedet, amely a Google One AI Prémium Csomag részeként globálisan több mint 150 országban érhető el, kódolás és kreatív együttműködés terén kiemelkedő képességekkel.

Nem jegyezhet be szabadalmat az MI

Az AI nem lehet "feltaláló" az USA-ban szabadalmi bejelentéshez, csak emberek - döntött a Szövetségi Körzeti Bíróság.

Búcsúzik a Bard, jön a Gemini

A Google átnevezi Bard AI eszközét Gemini-re, jelentős frissítéseket és új integrációkat vezetve be egyúttal.

Költözik a Neuralink

Neuralink, Elon Musk agy-chip vállalata Nevadába költözik, új jogi és üzleti előnyök reményében.

Billiók mesterséges intelligencia áramkörökre

Az OpenAI radikálisan szeretné bővíteni a mesterséges intelligencia futtatásához szükséges chip kapacitását és eddig páratlan mértékű 5-7 billió dollár gyűjtésére törekszik.

Galaktikus AI funkciók az S24 -ben

A Samsung Galaxy S24 sorozat legfontosabb újításai az AI támogatott funkciókban rejlenek, amelyek javítják a kommunikációt, a kreativitást és a biztonságot. Ezek közé tartozik az élő fordítás, a kétirányú tolmácsolás, a szöveg- és hangalapú chat segítség, valamint a jegyzetek összefoglalása és formázása. Az intuitív keresési funkciók, az AI-alapú képszerkesztés és a fejlett biztonsági intézkedések tovább növelik a felhasználói élményt és kényelmet.

Google Gemini a multimodális AI

A Gemini a Google legfejlettebb és legflexibilisebb AI-modellje, amely az adatközpontoktól a mobil eszközökig hatékonyan képes működni. Szövegek, programkódok, képek és videók feldolgozására alkalmas, és a jövőben jelentősen javíthatja a fejlesztők és vállalati ügyfelek mesterséges intelligencia alkalmazásának integrálását és skálázását.

ChatGPT Store Megnyitása

Az OpenAI, a mesterséges intelligencia kutató- és fejlesztőintézet, nemrégiben hozta nyilvánosságra legújabb kezdeményezését: a ChatGPT Store-t. Ez a lépés újabb mérföldkő az AI-alapú kommunikációs technológiák terén, amely jelentős hatással lehet mind az iparra, mind a felhasználók mindennapi életére.

Az IBM új analóg, energiahatékony MI chipet mutatott be

Az IBM kutatói új, energiahatékony analóg AI chipet fejlesztettek ki, amely 14-szer hatékonyabb lehet a természetes nyelvi AI feladatok megoldásában, mint a hagyományos digitális chipek.