BYD bemutatta a 2092 kilométeres hatótávú hibridet

2024. June 09. by Bíró Gábor

A kínai autógyártó, a Warren Buffett által támogatott BYD, két új plug-in hibrid szedánt, a Qin L és a Seal 06 modellt mutatta be, amelyek lenyűgöző, több mint 1300 mérföldes (2092 km) hatótávval büszkélkedhetnek egyetlen tank üzemanyaggal és teljesen feltöltött akkumulátorral. Ez a figyelemre méltó teljesítmény új mércét állít az autóiparban, és versenyképes helyzetbe hozza a BYD-t az olyan nagy játékosokkal szemben, mint a Volkswagen és a Toyota a kínai piacon.

A BYD legújabb hibrid szedánjai, a Qin L és a Seal 06, a vállalat ötödik generációs DM-i 5.0 plug-in hibrid platformjával vannak felszerelve, amely a következőket tartalmazza:

  • Integrált rendszer a hő- és energiamenedzsmenthez, beleértve a különféle komponensek hűtési moduljait és fejlett infotainment szoftvert
  • Benzinmotorok 46,06%-os hőenergia-átalakítási hatékonysággal, ami világszerte áttörést jelent a sorozatgyártású járművek számára
  • 2,9 literes üzemanyag-fogyasztás 100 km-en üres akkumulátorral, ami jelentősen alacsonyabb, mint a tipikus hibrid járműveké

Ezek a technológiai fejlesztések lehetővé teszik a Qin L és a Seal 06 számára, hogy teljes tank és teljesen feltöltött akkumulátor mellett 2100 km-es hatótávot érjenek el, amelyből az akkumulátor hatótávja kevesebb mint 80 km. A BYD szerint a tulajdonosok évente több mint 9600 jüan (1336 USD) megtakarítást érhetnek el az üzemanyagköltségeken a hibrid szedánok kivételes üzemanyag-hatékonysága miatt.

Qin L és Seal 06 Műszaki Adatok

A Qin L és a Seal 06 szedánok öt-öt változatban érhetők el, árfekvésük 99 800 és 139 800 jüan (13 770 - 19 270 USD) között mozog. Mindkét modell 4,8 méter hosszú és 2790 milliméteres tengelytávval rendelkezik. A Qin L a Qin Plus és a prémium Han közötti középkategóriás ajánlatként van pozicionálva a BYD Dynasty családjában, amely 2023-ban a vállalat értékesítéseinek közel felét tette ki. A Seal 06 DM-i pedig sportos és elegáns dizájnnal rendelkezik, amely a fiatalabb vásárlókat célozza meg. Mindkét szedán 80 km és 120 km közötti elektromos hatótávot kínál.

Versenyképes Árazás

A BYD a Qin L és a Seal 06 szedánokat versenyképes áron kínálja, 99 800 jüantól (13 770 USD) kezdődően, alulmúlva a Volkswagen és a Toyota hasonló modelljeinek árait a kínai piacon. Ez az agresszív árazási stratégia vonzó alternatívává teszi a BYD hibrid kínálatát azok számára, akik még nem teljesen győződtek meg az elektromos járművek sokoldalúságáról. Azáltal, hogy megfizethető áron kínálnak hosszú hatótávot, a BYD jelentős részesedést kíván szerezni a kínai autópiacon, és kihívást kíván intézni az olyan nagy szereplők ellen, mint a Volkswagen és a Toyota.

Piaci Hatás

A BYD legújabb hibrid kínálata forradalmi hatással lehet az autóiparra, különösen Kínában, ahol a fosszilis tüzelőanyagokról a zöld járművekre való átállás gyorsul. A plug-in hibrid elektromos járművek (PHEV) értékesítése 2024 áprilisában 64,2%-kal nőtt éves szinten, szemben az akkumulátoros elektromos járművek (BEV) 12,1%-os növekedési ütemével. A BYD Qin L és Seal 06 modellek jól pozicionáltak ahhoz, hogy kihasználják ezt a növekvő keresletet. Ahogy egyre több kínai autógyártó fordítja figyelmét a PHEV modellek fejlesztésére, a BYD innovatív technológiája és versenyképes árazása valószínűleg fokozza a versenyt a piacon, kihívást jelentve mind a hazai, mind a nemzetközi szereplők, mint például a Geely, Changan, Volkswagen és Toyota számára.