Költözik a Neuralink

2024. February 13. by Bíró Gábor

Neuralink, Elon Musk agy-chip vállalata Nevadába költözik, új jogi és üzleti előnyök reményében.

Az Elon Musk által alapított agy-chip technológiával foglalkozó vállalkozás, hivatalosan is megtette a lépést, hogy áthelyezi székhelyét Delaware államból Nevadába.Ez a döntés Elon Musk széles körű vállalati stratégiájának részeként jelenik meg, amely a Tesla és más vállalatok hasonló áthelyezéseit is magában foglalja, és szorosan követi egy Delaware-i bírósági döntést, amely érvénytelenítette Musk 56 milliárd dolláros kompenzációs csomagját a Teslával kapcsolatban, felvetve a lehetséges jogi kihívások és befektetői perek kérdését.

Musk úgy tűnik, hogy a Nevadai áthelyezéssel törekszik egy kedvezőbb jogi és üzleti környezet kialakítására, különös tekintettel arra, hogy Nevada állam törvényei jelentős védelmet nyújtanak a vállalatok vezetőinek befektetői perekkel szemben. Ez a stratégiai döntés nem csupán a Neuralinkre vonatkozik, hanem Musk más vállalkozásaira is kiterjed, beleértve az X-et (korábban ismert mint Twitter), amely szintén megváltoztatta székhelyét Delaware-ből Nevadába.

Ezen túlmenően, a Neuralink áthelyezése a vállalat működésének és jogi helyzetének optimalizálására irányuló folyamatos erőfeszítéseket tükrözi. A Neuralink technológiai ambíciói közé tartozik az olyan traumás sérülésekkel küzdő személyek életének megkönnyítése, akik a gondolataik erejével képesek lennének számítógépeket és egyéb eszközöket irányítani. A vállalat által fejlesztett Telepathy nevű eszköz első változata ígéretes előrelépést kínál a neurotechnológia és az agy-számítógép interfész területén, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gondolataik segítségével telefonjaikat és számítógépeiket irányítsák, ezzel új dimenziókat nyitva meg a technológia alkalmazásában.